KraamZorgCompleet versie 4.2

Binnenkort (planning is 2e week mei) komt KraamZorgCompleet versie 4.2 beschikbaar. In deze versie zijn twee belangrijke nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Namelijk ‘logging van bijzondere persoonsgegevens’ en de ‘integrale bekostiging ofwel de facturatie naar een IGO (Integrale Geboortezorg Organisatie)’.

Wat zit er in versie 4.2?

Logging bijzondere persoonsgegevens

Ten behoeve van de NEN 7510 norm (en indirect ook voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)) is het nodig om het verwerken, inzien en muteren van bijzondere persoonsgegevens inzichtelijk te kunnen maken. Vanaf versie 4.2 zal daarom automatisch gelogd worden per medewerker.

Voor het loggen is het van essentieel belang dat er per medewerker een gebruikersnaam en wachtwoord (toegangscode) worden aangemaakt. De gebruikersnaam die je gebruikt om in te loggen in KraamZorgCompleet wordt ook gebruikt voor het loggen. Het is daarom handig om duidelijke gebruikersnamen te gebruiken die ook echt verwijzen naar de medewerker en dus geen algemene namen zoals ‘medewerker 1’.

Facturatie aan een IGO

Vanaf de nieuwe versie kun je aangeven of een VSV handelt als een IGO en dus declareert via  integrale bekostiging. Als dit wordt aangegeven kunnen er per verzekeraar en eventueel ook per IGO tarieven worden ingevoerd en zal een zwangerschap welke onder een IGO valt automatisch direct aan de IGO gefactureerd worden.

Bugfixes

Naast het bovengenoemde zijn er ook een aantal kleine onvolkomenheden opgelost.

Zoals gebruikelijk zullen bij de release van versie 4.2 ook de release notes gepubliceerd worden. Zijn er dan nog vragen, neem dan gerust contact op met ons service centrum via telefoonnummer 0182 621 123.