KraamZorgCompleet Portaal

Via het KraamZorgCompleet Portaal (KZC Portaal) kunnen kraamverzorgenden ‘aan het bed’ hun volledige cliëntdossier opbouwen. De urenregistratie maar ook de zorginhoudelijke gegevens. Van intake, overdracht, verslagen, zorginhoudelijke registratie tot het delen van (externe) documenten. Alle overige communicatie kan gedaan worden via een chatvenster binnen het Portaal. Absoluut onmisbaar dus, in deze digitale tijden!

Wat is het KraamZorgCompleet Portaal?

Het KraamZorgCompleet Portaal is een online tool waarin kraamverzorgenden hun zorgen krijgen toegewezen door de planner of coördinator. In het portaal kunnen de kraamverzorgenden vervolgens hun zorguren en zorggegevens bij de cliënt registreren en de zorg uiteindelijk afronden met een handtekening van de cliënt (dat kan per dag of in één keer aan het einde van de zorg). De ingevoerde zorguren worden daarna overgenomen in KraamZorgCompleet voor verdere verwerking (declaratie en verloning).

Het portaal staat los van KraamZorgCompleet en daardoor zijn privacy gevoelige gegevens, vanuit het portaal, niet voor de kraamverzorgenden inzichtelijk.

Het KraamZorgCompleet Portaal is een aparte module van KraamZorgCompleet. Het is een online tool welke op elk moment (via een internet verbinding) benaderbaar is. Hiervoor heeft de gebruiker geen inloggegevens voor KraamZorgCompleet zelf nodig. De toegang tot het KraamZorgCompleet Portaal is beveiligd met 2 factor authenticatie (2FA).

Inhoud KraamZorgCompleet Portaal

Urenregistratie
Alle verschillende zorguren (prestatiecodes) kunnen worden geregistreerd. Het invullen van papieren urenbriefjes is daarmee niet meer nodig. Ook het (onveilig) verzenden van deze gegevens hoeft dan niet meer. Het digitaal ondertekenen en daarmee accorderen van de zorguren door de kraamvrouw is ook ondervangen. Vóór het ondertekenen controleert het systeem eerst of het aantal geleverde uren overeenkomt met het aantal uren volgens het LIP (Landelijk Indicatie Protocol). De kraamvrouw (en eventueel meerdere personen) krijgt vervolgens uit het systeem een e-mail met een overzicht van het aantal zorguren welke geleverd én ondertekend zijn.

Nadat de zorg in het KraamZorgCompleet Portaal met de cliënt handtekening is afgerond, staan de gegevens klaar voor import in KraamZorgCompleet. Na de import kun je in een apart scherm de geïmporteerde uren controleren en fiatteren. Na controle komen de uren in de cliëntkaart (of eventueel bij een instelling) te staan voor verdere verwerking.

Berichten, Bijlagen en Documenten
In het KraamZorgCompleet Portaal koppel je, als planner of coördinator, een kraamverzorgende aan een zorg. De betreffende kraamverzorgende krijgt op die manier toegang tot de toegekende zorg én ontvangt hier direct een notificatie van per e-mail.

In het portaal kunnen de betrokkenen bij een zorg met elkaar communiceren via een chatvenster. In dit chatvenster kunnen korte berichten worden achtergelaten. Dit chatvenster vervangt daardoor de vele telefoontjes en bespaart hierdoor tijd. Bovendien wordt alle communicatie via het chatvenster bewaard en is daarom gemakkelijk terug te lezen. Van ieder bericht en/of wijziging binnen het Portaal krijgt de kraamverzorgende ook een e-mail notificatie. Dit alleen van de cliënten waar de kraamverzorgende zorg levert. De planner/coördinator ontvangt binnen het KZC Portaal een notificatie per bericht/wijziging.

Daarnaast kun je in het portaal aan een zorg meerdere bijlagen en documenten koppelen. Het verschil tussen een bijlage en een document is dat een bijlage een extern document is (pdf of een foto/scan bijvoorbeeld) en daarmee vaststaand (niet te wijzigen). Een document is een bestand wat wel te wijzigen en/of invulbaar is. Voor een document kun je ook een sjabloon ontwerpen (naar eigen inzicht) waardoor alle kraamverzorgenden dezelfde documenten kunnen gebruiken. Hierdoor ontstaat een duidelijke en eenduidige werkwijze voor alle betrokkenen.

En meer…
Het KraamZorgCompleet Portaal heeft vele mogelijkheden. Heb je interesse?
Neem dan gerust contact met ons op en we laten je graag alle mogelijkheden zien.

Algemeen

Bediening:
Bediening van het portaal is heel doelgericht en eenvoudig.
Filtermogelijkheden:
Het portaal beschikt over verschillende filtermogelijkheden.
Bewaren:
Naast dat de urenregistratie in KraamZorgCompleet worden overgenomen (en daar ook bewaard)
beschikt het portaal ook over een archief. Hier blijven de afgeronde zorgdossiers, inclusief handtekening, inzichtelijk.

Benodigdheden

Computer
– Internetverbinding
– Browser op desktop (ondersteunende browsers: Chrome, Internet Explorer, Firefox)

Mobiele device:
– 3,5″ inch scherm (advies is 4″ of groter)
– Internetverbinding
– Ondersteunende browsers voor Android zijn: Android Chrome, Internet Explorer, Native browser Samsung
– Ondersteunende browsers voor Apple zijn: Chrome of Safari

Gebruik voor het aanvragen van het KraamZorgCompleet Portaal het aanvraagformulier.