KraamZorgCompleet Portaal

Nu beschikbaar; het KraamZorgCompleet Portaal! Via dit portaal kunnen kraamverzorgenden ‘aan het bed’ gegevens registreren welke vervolgens kunnen worden ingelezen in KraamZorgCompleet. Het onveilig versturen, risico van kwijtraken en het maken van typefouten bij het overzetten van gegevens, zijn dan geen issues meer.

Wat is het KraamZorgCompleet Portaal?

Het KraamZorgCompleet Portaal is een online tool waarin kraamverzorgenden hun zorgen krijgen toegewezen door de planner of coördinator. In het portaal kunnen de kraamverzorgenden vervolgens hun zorguren bij de cliënt registreren en de zorg uiteindelijk afronden met een handtekening van de cliënt. De ingevoerde gegevens worden daarna overgenomen in KraamZorgCompleet voor verdere verwerking.

Het portaal staat los van KraamZorgCompleet en daardoor zijn privacy gevoelige gegevens, vanuit het portaal, niet voor de kraamverzorgenden inzichtelijk.

Het KraamZorgCompleet Portaal is een aparte module van KraamZorgCompleet. Het is een online tool welke op elk moment (via een internet verbinding) benaderd kan worden. Hiervoor heeft de gebruiker geen inloggegevens voor KraamZorgCompleet zelf nodig.

Inhoud KraamZorgCompleet Portaal

Wat kan ik ermee?
Om te beginnen kunnen de zorguren worden geregistreerd. Het invullen van papieren urenbriefjes is daarmee niet meer nodig. Ook het (onveilig) verzenden van deze gegevens hoeft dan niet meer. Het digitaal ondertekenen en daarmee accorderen van de zorguren door de kraamvrouw is ook ondervangen. De kraamvrouw krijgt vervolgens uit het systeem een e-mail met het aantal zorguren welke geleverd én ondertekend zijn.

Inlezen in KraamZorgCompleet
Nadat de zorg in het KraamZorgCompleet Portaal met de cliënt handtekening is afgerond, staan de gegevens klaar voor de import in KraamZorgCompleet. Na de import kun je in een nieuw scherm in KraamZorgCompleet de geïmporteerde uren controleren en fiatteren. Na controle komen de uren in de cliëntkaart (of eventueel bij een instelling) ter facturatie. Vanaf hier werkt het hetzelfde als nu.

In een later stadium gaan we het KraamZorgCompleet Portaal uitbreiden met de mogelijkheid om ook andere zorggegevens aan het bed te kunnen registreren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het intakeformulier en temperatuurlijst.

Algemeen

Bediening:
Bediening van het portaal is heel doelgericht en eenvoudig.
Filtermogelijkheden:
Het portaal beschikt over verschillende filtermogelijkheden.
Bewaren:
Naast dat de gegevens in KraamZorgCompleet worden overgenomen (en daar ook bewaard)
beschikt het portaal ook over een archief. Hier kunnen de afgeronde zorgen, inclusief handtekening,
worden ingezien.

Benodigdheden

Computer
– Internetverbinding
– Browser op desktop (ondersteunende browsers: Chrome, Internet Explorer, Firefox)

Mobiele device:
– 3,5″ inch scherm (advies is 4″ of groter)
– Internetverbinding
– Ondersteunende browsers voor Android zijn: Android Chrome, Internet Explorer, Native browser Samsung
– Ondersteunende browsers voor Apple zijn: Chrome of Safari

Gebruik voor het aanvragen van het KraamZorgCompleet Portaal het aanvraagformulier.